Reiki

Reiki

Reiki är en tusentals år gammal energimetod som återupptäcktes i Japan för ca. 100 år sedan. Bland annat används Reiki för stressreducering och djupavslappning samt för personlig och andlig utveckling.


Musik, balans & blomster erbjuder behandlingar i både den "klassiska" Usui Reikin och i Angelic Reiki®. Prislistan för behandlingarna finns längst ner på denna sida.


Känner du dig redo för att ta steget att öppna upp för din egen helande förmåga? Alla kan lära sig Reiki. Du hittar vårt aktuella kursutbud under fliken "Kurser och nytt".Det japanska kanjitecknet för Reiki         

består av två ord, rei och ki.             


Rei betyder universell eller                 

sammanfattande.     

       

Ki är livsenergin                                   

som flödar genom allt                       

levande på jorden.

Tillsammans blir rei och ki ”den universella livsenergin”, Reiki.


När Reiki förmedlas från en människa till en annan kanaliseras den universella livsenergin, som är universums högsta vibration, genom Reikiutövarens händer.


Till skillnad från de flesta andra healingformer styr inte Reikiutövaren medvetet energin utan fungerar endast som en kanal. Reikienergin styr sig själv och flödar dit mottagaren behöver den som mest.

Detta gör Reiki till en både kraftfull och säker energimetod.

Vad är egentligen healing för något?


Med healing menas oftast botande av sjukdomar genom handpåläggning.

Fast egentligen handlar det inte i första hand om att bota sjukdomar. Det är människan som ska behandlas och inte sjukdomen.


När vi blir helade så är målsättningen att vi ska bli hela – det vill säga fullständiga och friska på alla plan. Energimässigt sett består människan av kropp, ande och själ, tre olika dimensioner som hänger ihop och påverkar varandra.


Reiki är en effektiv och djupgående healingmetod som går in på alla plan. Om kroppen helas och får ett bättre energiflöde känner vi oss bättre. Vi slappnar av och kanske börjar se saker och ting på ett annorlunda sett. Detta för oftast med sig att vi även ändrar vårt beteende.

Då har det alltså skett en helande förändring på alla plan: det fysiska, själsliga, psykiska samt det sociala.


Reiki används ofta och med fördel som en naturlig energimetod för stressreducering och djupavslappning, för utrensning av gifter och slaggprodukter samt för smärtlindring.


Störningar i kroppens energisystem balanseras så att kroppens självläkningssystem kan komma igång.


Reiki är även ett fint hjälpmedel för långsiktig personlig utveckling. Det kan vara bra att veta att healing kan åstadkomma förändringar i ditt liv, men kom ihåg att det alltid är dina behov som styr Reikienergin.


Hur går en Reikibehandling till?


När du går på en Reikibehandling ger du dig själv en fin gåva, en stund som bara är din att bli ompysslad och få den där extra energikicken som vi alla behöver då och då.

 

Vid behandlingen får du lägga dig bekvämt och fullt påklädd på en bänk. Du får lyssna till lugn musik, slappna av och ta emot den universella livsenergin som jag som Reikihealer kanaliserar till dig genom mjuk och stillsam beröring.


Ibland kan det komma upp känslor eller tankar under eller efter healingen.

Vi tar alltid ett samtal före och efter behandlingen och jag kommer även att kontakta dig per telefon eller mejl efter ca en vecka för att följa upp behandlingen.


Reiki är en riskfri och kostnadseffektiv behandlings- och omvårdnadsmetod.


Svenska skatteverket klassar Reiki som friskvård. Reiki används av sjukhuspersonal i bland annat England, Australien och Portugal för att lugna och lindra smärta och ångest, men även för att hjälpa kroppen med självläkningen efter sjukdom eller operation.Min väg till Reiki och de två Reikimetoder jag utövar


Jag använder mig av två olika former av Reiki, nämligen Usui Holy Fire® Reiki och Angelic Reiki®.

Usui Reiki är den ursprungliga formen som kommer från Japan och Angelic Reiki® är en ganska ny form som har stiftats av Ärkeängeln Metatron.

Lite längre ner på sidan finns det mer detaljerad information om båda dessa fantastiska naturliga energimetoder.


Jag gick min första Reikikurs i februari 2013. Sedan dess har Reiki berikat mitt liv på ett fantastiskt och mirakulöst sätt. Jag använder Reiki varje dag och jag är djupt tacksam för att Reiki kom till mig.


I maj 2016 utbildades jag till Usui Holy Fire® Reikimaster i engelska Glastonbury, som även kallas för jordens hjärtchakra och sannerligen är ett magiskt ställe.

Min Usui Reikimaster är Maria Nylow.

Angelic Reiki® utbildningen gick jag hos Gun Moss Bjerling i Göteborg, sedan december 2017 är jag Angelic Reiki® master.

I maj 2018 fick jag lära mig Karuna Reiki hos Gun och är nu även Holy Fire® II Karuna Reiki Master.Usui Holy Fire® Reiki


Reikihealing sägs ha funnits på jorden sedan urminnes tider, men återupptäcktes i början av nittonhundratalet av den japanske läkaren och affärsmannen Dr. Mikao Usui.

Usui var 49 år gammal när han hamnade i en personlig och ekonomisk kris. Han begav sig då till Buddhisttemplet på det heliga berget Kurama för att fasta och meditera. Under dessa intensiva andliga övningar fick han ta emot Reiki.

Usui förstod betydelsen av gåvan han hade fått och ägnade hädanefter all sin tid åt att ge healing till behövande människor (bl a vid den stora jordbävningen i Tokyo 1923).

Han grundade även en skola för Reikihealing och utbildade andra i konsten att ge Reiki.

 

En av hans patienter och elever, en amerikansk kvinna med japanska rötter vid namn Hawayo Takata, tog med sig Reiki till Väst. Hon förändrade och förenklade sättet att lära ut Reiki ganska mycket för att anpassa det till Västvärlden och hjälpte till att sprida Reiki.

Numera används Reiki oberoende av religion och etnicitet av människor i hela världen.

 

Holy Fire® är en energimässig uppdatering av Usui systemet. Den första Holy Fire® energistrålen togs emot i januari 2014 av William Lee Rand på International Center for Reiki Training. Efter det har det kommit två Holy Fire® energier till, den senaste i september 2018 på berget Kurama i Japan.

Genom Holy Fire® uppnås en markant energihöjning av Usui Reiki.

Begreppet ”Holy Fire®” har ingen religiös innebörd. Ordet ”Holy” betyder i det här sammanhanget inte "helig", utan "hel" (det vill säga, fullständig).

 

Jag invigdes i Holy Fire® när jag gick min Reikimaster kurs och kanaliserar därför alltid Holy Fire® energin när jag ger Reiki. Även Holy Fire® II och III har integrerats i mitt helande och finns med i mina Usui Reikikurser. 

 

Angelic Reiki®


Angelic Reiki® är en ganska ny form av Reikihealing som kom från Ärkeängeln Metatron och kanaliserades av engelsmannen Kevin Core mellan oktober 2002 och februari 2003.

I denna Reikimetod sker healingen i änglarnas regi och med änglarnas högfrekventa energi. Ännu tydligare än i Usui Reiki består healarens funktion i att vara en energikanal mellan änglarna och klienten.

Medan utövaren som förmedlar Usui Reiki går genom hela kroppen på både framsida och baksida för att kanalisera Reiki så håller healern som ger Angelic Reiki® oftast under hela behandlingstiden sina händer på ett och samma ställe.

Änglarna ledar energiflödet dit det ska och om healern flyttar sig så är det för att hon blivit guidad av änglarna att göra så.

 

Angelic Reiki® är på sätt och vis en ännu mer kraftfull och effektiv healingform än Usui Reiki. Behandlingen består av tre delar, ett samtal före behandlingen, själva healingen och så ett reflekterande samtal efter behandlingen. Varje del tar ungefär 20 minuter.

Prislista för mina Reikibehandlingar

 

En Reikibehandling enligt Usui Holy Fire® Reiki tar ca. 75 min (inkl. samtal)

och kostar 690 kr.

 

En Angelic Reiki® behandling tar ca. 50 min (inkl. samtal) och kostar 500 kr.

 

Var 5:e behandling är gratis.

 

Det fungerar utmärkt att förmedla både Usui Reiki och Angelic Reiki® på distans. Man genomför då samtalen innan healingen per telefon eller skype. Priserna är samma som på en fysiskt behandling.

 

Varmt välkommen till mitt behandlingsrum på Kristallvägen 13 i Växjö!